Solucions integrals de neteja
castellano   ::   english      linkedin twitter google

Notícies

DISMINUEIX L'ABSENTISME LABORAL ENTRE ELS PROFESSIONALS DE LA NETEJA.
26/11/2013

El sector de la neteja professional de la Comunitat de Madrid suporta una taxa d'absentisme laboral del 5,5%, segons dades d'una enquesta realitzada per l'Associació d'Empreses de Neteja de Madrid ( AELMA ).

Aquesta mateixa enquesta es va realitzar per última vegada el 2011 i el resultat va ser de 2,5 punts més alt. No obstant això, l'absentisme laboral en el sector de la neteja continua sent molt major al d'altres sectors professionals.

Segons l'II Informe Adecco sobre Absentisme, la taxa d'absentisme a Espanya se situa en el 4,3% . Per sectors , la taxa d'absentisme és del 5,1% en Indústria, del 3,7% en Construcció i del 3,7% en Serveis.

Les baixes són cada vegada de menys dies i amb menys reiteració. Malgrat això, les absències laborals en el sector de la neteja professional costar a les empreses 4 milions d'euros, segons dades de AELMA.

La causa de la disminució de les baixes s'ha de buscar en la pròpia crisi econòmica, assegura l'Associació. "Els treballadors cada vegada són més responsables , abusen menys de les baixes per malaltia i temen perdre la feina. D'altra banda, les mútues d'accident de treball són cada vegada més exigents i fan un seguiment acurat de cada pacient per investigar la veracitat de la patologia", assenyalen fonts de l'Associació.

Lumbàlgies i la síndrome del túnel carpià, principals lesions.

No són les tasques de neteja en si sinó la manca de formació sobre l'ús de determinats estris i les postures incorrectes que provoquen que es cometin maniobres errònies que donen lloc a lesions. Les lesions més freqüents en els treballadors del sector de la neteja professional són les patologies musculoesquelètiques, com la lumbàlgia, lesions del túnel carpià, cervicàlgies, bursitis i tendinitis.

Entre els principals errors a l'hora d'exercir l'activitat se situen els següents : escorregut de baietes per rebregat amb o sense força als canells, escorregut de pals de fregar domèstiques fent força de torsió mentre s'empeny sobre el escorredor, maneig de pals de fregar industrials mullades amb una sola mà, premsat de pals de fregar industrials amb postures inadequades, manteniment de postures inclinades o tortes permanents mentre frega i manteniment de postures de ajupit per netejar parts baixes que provoquen esforços estàtics.


Tornar

Empresa de neteja a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Madrid. Neteja d'oficines i neteja sector industrial, sector sanitari i alimentari.
Carrer Elkano 64-66 Barcelona, Barcelona - 08004 Spain.